Δράση Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (19 – 25 Σεπτεμβρίου 2016)

Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο Ανοικτό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Ανάλογα με τον αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής θα αποφασιστεί και το σύστημα διεξαγωγής. Το τουρνουά είναι ανοικτό σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα (φοιτητές, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό) με σκοπό την διασκέδαση και ψυχαγωγία. Οι νικητές διεκδικούν βραβεία και όλοι οι συμμετέχοντες διπλώματα συμμετοχής.

Άσκηση εν ώρα Εργασίας

Ο Δήμος Λακατάμιας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, λαμβάνει μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού διοργανώνοντας για πρώτη χρονιά, την αθλητική δράση «Άσκηση εν ώρα Εργασίας». Η Δράση αυτή έχει οριστεί ως η εναρκτήρια Δράση της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού και θα διεξαχθεί εντός του Δημοτικού Μεγάρου του Δήμου μας. Στόχος είναι οι εργαζόμενοι να γνωρίσουν τεχνικές άσκησης εν ώρα εργασίας.
19 Σεπ 2016

Equus Nutrition & Fitness Tae kwon- Do Presentation

Participants will be invited for a Tae kwon Do presentation at Equus Nutrition & Fitness facilities.

Γνωρίζω την Ενόργανη Γυμναστική

Η Ενόργανη Γυμναστική είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα Ολυμπιακά αθλήματα, στο οποίο συμμετέχουν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες. Οι άντρες διαγωνίζονται σε 6 όργανα και οι γυναίκες σε 4. Τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Άγιος Σπυρίδωνας θα παρακολουθήσουν επιδείξεις από αθλητές του Σωματείου ΒΥΡΩΝ και στη συνέχεια θα δοκιμάσουν βασικές ασκήσεις της Ενόργανης Γυμναστικής με την καθοδήγηση καθηγητών Φυσικής Αγωγής

Γνωρίζω την Ενόργανη Γυμναστική με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων

Η Ενόργανη Γυμναστική είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα Ολυμπιακά αθλήματα, στο οποίο συμμετέχουν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες. Οι άντρες διαγωνίζονται σε 6 όργανα και οι γυναίκες σε 4. Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων θα παρακολουθήσουν επιδείξεις από αθλητές του Σωματείου ΒΥΡΩΝ και στη συνέχεια θα δοκιμάσουν βασικές ασκήσεις της Ενόργανης Γυμναστικής με την καθοδήγηση καθηγητών Φυσικής Αγωγής.
19 Σεπ 2016

Πινγκ Πονγκ για όλες τις ηλικίες

Το Πινγκ Πονγκ ή Επιτραπέζια Αντισφαίριση είναι ένα άθλημα που παίζουν δύο ή τέσσερις αντίπαλοι και απευθύνετε σε όλες τις ηλικίες. Το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 και η ώρα 6.00 το απόγευμα, περιμένει τους φίλους του Πινγκ Πονγκ αλλά και όσους θα ήθελαν να δοκιμάσουν το άθλημα αυτό στο Δημοτικό Σχολείο Προδρόμου.

Άσκηση, Διατροφή και Υγεία στο Παιδί.

Σκοπός της δράσης είναι να ενημερωθούν οι γονείς αλλά και τα παιδιά για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αθλητικής διατροφολογίας, άσκησης αλλά ψυχολογίας. Οι ενημερωτικές διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν από ειδικούς ακαδημαϊκούς στους προαναφερόμενους τομείς και θα έχουν στόχο τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα. Παράλληλα το Καραϊσκάκειο ίδρυμα θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις δραστηριότητες του ιδρύματος αλλά και για τη σημαντικότητα του να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών. Επίσης θα διεξαχθεί και δειγματοληψία για την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών, με τη μέθοδο του σάλιου. Είσοδος ελεύθερη.

Μύηση μαθητών και εκπαιδευτικων με τα Extreme Sports

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, κατόπιν συνεννόησης με την Αεραθλητική Ομοσπονδία Κύπρου, θα γίνει επίσκεψη μελών και εκπαιδευτών διαφόρων αεραθλητικών αθλημάτων (Skydiving, paragliding, hang gliding) στο Σχολείο μας γιά ενημέρωση, μέσω οπτικοακουστικού υλικού και στατικής επίδειξης του εξοπλισμού που απαιτείται γιά το κάθε άθλημα ξεχωριστά. Παράλληλα θα παρουσιαστούν από εγκεκριμένους εκπαιδευτές στατικά μοντέλα ιστιοσανίδων (wind surf) και αετοσανίδων (kite surf) στο πλαίσιο της επαφής και γνωριμίας των μαθητιών και εκπαιδευτικών με τα extreme sports. Οι παρουσιάσεις τών aerial sports και τών θαλασσίων sports θα τελεστούν σε ξεχωριστές ημερίδες στην κλειστή αίθουσα αθλοπαιδιών του Σχολείου μας κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων ή κατά τις απογευματινές μη διδακτικές ώρες.

SCHOOL SPORT DAY

Κατά τη διάρκεια του διευρυμένου δεύτερου διαλείμματος θα διεξαχθεί η φυσική δραστηριότητα FAIR PLAY FLASH MOB. Τη χορογραφία έχει ετοιμάσει η πρέσβειρα του FAIR PLAY, Χρυσταλλένη Τρικωμίτου. Επιπρόσθετα, κάθε σχολική μονάδα θα διοργανώσει φυσικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, του προσωπικού της σχολικής μονάδας καθώς και γονέων και συνδέσμων γονέων και κηδεμόνων.

Μουσικοχορευτικές και λοιπές κινητικές δραστηριότητες

Επίδειξη χορευτικού μαθητικού τμήματος zumba και συμμετοχή όλου του Σχολείου σε περιπατητική δράση.

Μοιραστείτε το

Empty (2)